Ing tanggal 28 April, situs web Kementerian Keuangan ngetokake pengumuman babagan pembatalan potongan pajak ekspor kanggo sawetara produk baja. Wiwit tanggal 1 Mei 2021, potongan harga pajak ekspor kanggo sawetara produk baja bakal dibatalake. Wektu eksekusi tartamtu bakal ditetepake tanggal ekspor sing dituduhake ing formulir deklarasi barang ekspor.

146 jinis produk baja nutupi produk karbon, paduan lan baja tahan karat, kayata bubuk baja paduan, gulung panas, gulung adhem, galvanis, baja datar baja karbon galvanis, pipa gandheng lan gulungan panas, acar, waja adhem waja adhem panas , Bar lan kabel, rel lan sudhut. Kode HS saka baja sing kena pengaruh diwiwiti kanthi papat digit, kalebu 7205, 7209, 7210, 7212, 7214, 7217, 7219, 7220, 7221, 7222, 7225, 7226, 7227, 7228, 7229, 7301, 7302, 7303, 7304 , 7305, 7306 lan 7307.

Ing dina sing padha, situs web Kementerian Keuangan ngumumake supaya luwih njamin sumber daya baja lan ningkatake pangembangan industri baja berkualitas tinggi, kanthi persetujuan Dewan Negara, Komisi Tarif Dewan Negara Bagean anyar nerbitake pengumuman kanggo nyetel tarif kanggo produk baja tartamtu wiwit tanggal 1 Mei 2021. Antarane, tarif pajak sementara impor nol ditrapake kanggo wesi babi, baja mentah, bahan baku baja daur ulang, ferrochrome lan produk liyane; Tarif ekspor ferrosilicon, ferrochrome lan zat besi babi kanthi kemurnian tinggi kudu ditambah kanthi tepat, lan tarif pajak ekspor 25%, 20% lan 15% kudu diterapake sawise diatur.

Langkah-langkah penyesuaian ing ndhuwur kondusif kanggo nyuda biaya impor, ngembangake impor sumber daya baja, nyengkuyung pangurangan domestik produksi baja mentah, nuntun industri baja kanggo nyuda konsumsi energi total, lan ningkatake transformasi lan upgrade industri baja lan pangembangan kualitas tinggi .

Industry News 2.1


Wektu kiriman: Apr-28-2021