Dina Jumuah, berjangka bijih besi utama Asia mundhak kanggo minggu kaping lima berturut-turut. Produksi baja anti polusi ing Tiongkok, produsen utama, ambruk, lan permintaan baja global mundhak, meksa harga bijih besi nyathet dhuwure.
Berjangka bijih wesi September ing Bursa Komoditas Dalian China ditutup 1,2% dadi 1.104.50 yuan (US $ 170,11) per ton. Kontrak sing didol kanthi aktif mundhak 4,3% minggu iki.
Harga baja ing Bursa Berjangka Shanghai terus tren munggah, kanthi rebar konstruksi mundhak 1,7% dadi 5.299 yuan per ton, mung ngisor sangisore rekor 5.300 yuan.
Koil sing digulung panas sing digunakake ing awak mobil lan peralatan rumah tangga mundhak 0,9% dadi 5,590 yuan per ton, sawise tekan rekor paling dhuwur 5,597 yuan.
Analis JP Morgan ujar ing laporan kasebut: "Iki siklus pasar bantheng klasik ing industri baja." "Nalika China sadurunge nyingkirake pandemi lan nanggapi langkah stimulus, panjaluk kanthi cepet pulih."
Iki uga minangka tandha apik kanggo China, sing dadi eksportir bahan baja lan produk baja paling gedhe ing donya.
Analis JP Morgan ujar manawa diskusi babagan penekanan produksi baja China uga mbantu rega baja Asia mundhak, kanthi gulungan panas sing saya panas mundhak dadi $ 900 saben ton.
"Berita Metalurgi China" sing didhukung negara nglaporake manawa ngetrapake kutha-kutha sing nggawe baja penting kaya Tangshan, Kota Handan, Provinsi Hebei bakal ngetrapake langkah-langkah kontrol produksi kanggo industri baja lan coking saka 21 April nganti 30 Juni.
Harga baja sing saya mundhak nambah bathi bathi pabrik baja China, saengga bisa nambah produksi lan tuku bijih besi.
Miturut data saka SteelHome Consulting, bijih besi Tiongkok didagang nganti US $ 187 per ton ing Kamis, luwih murah tinimbang regane 10 taun Rebo ing US $ 188,50. '
BMW (BMWG.DE) negesake maneh babagan prospek bathi taun suwene ing dina Jumuah, nanging ujar manawa ngarepake taun iki bakal tetep ora stabil, lan kenaikan biaya bahan baku bisa uga ngrusak penghasilan mbesuk.
Miturut South China Morning Post, pengadilan Hong Kong nyetujoni jaminan darurat tilas pimpinan Partai Demokrat Wu Zhiwei, dina Jumuah, sing ditahan amarga nglanggar undang-undang keamanan nasional Hong Kong supaya dheweke bisa rawuh ing pemakaman bapakne.
Reuters, kantor berita lan media Thomson Reuters, minangka panyedhiya warta multimedia paling gedhe ing saindenging jagad, kanthi milyaran wong sing ngunjungi saben dina. Reuters nyedhiyakake bisnis profesional, berita finansial, nasional lan internasional liwat terminal desktop, organisasi media ing saindenging jagad, acara industri lan langsung menyang konsumen.
Ngandelake konten berwibawa, pengetahuan profesional para pengacara lan editor, lan teknik sing nemtokake industri kanggo nggawe argumen sing paling kuat.
Solusi paling lengkap kanggo nyukupi kabeh kabutuhan pajak lan kepatuhan sing rumit.
Informasi, analisis lan warta eksklusif ing pasar finansial sing diwenehake liwat antarmuka intuisi lan antarmuka seluler.
Layar individu lan entitas sing berisiko tinggi ing saindenging jagad kanggo mbantu nemokake bebaya sing didhelikake ing hubungan bisnis lan jaringan interpersonal.
Industry News 2.1


Wektu kiriman: Mei-07-2021